Най-добрите арабски парфюми

nai-dobrite-arabski-parfiumi

Oud, мускус, смирна, тамян. Ако сте посещавали Близкия изток, тези аромати вероятно са ви познати. Векове наред те са били ключови съставки в развитието на арабските парфюми. А сега целият свят копнее за техния дъх.

Арабските парфюми са изградени върху богато наследство от парфюмерийно изкуство, съхранено в най-добрите традиции на парфюмната алхимия. Изкуството на парфюмите е дълбоко вплетено в регионалната култура и датира от хиляди години, дотолкова, че се е превърнало в собствен език. Един парфюм може да говори за вашата социална класа и положение в обществото.

Милиони хора по света вече се обръщат към Близкия изток за парфюмни вдъхновения. Колкото и парадоксално да звучи, именно там е започнало всичко. Макар че Франция често е сочена за световната столица на парфюмите, родината на парфюмите е всъщност Близкия изток. По-конкретно – Месопотамия, или днешен Ирак. Според доверени източници, първият записан парфюмерист в историята, жена на име Таптути, е дестилирала първата формула за аромат. Тя е включвала съставки като кипарис, смирна и балсам, които се срещат и до днес в съвременните арабски парфюми.

С какво арабските аромати се различават от западните?

Арабските парфюми често се създават от чисти масла и други скъпоценни съставки. Това ги прави по-богати, по-опияняващи и екзотични, с по-голяма трайност, разпръскване и силаж (дълготрайната следа, която оставя ароматът). Тъй като основата обикновено е натурално парфюмерийно масло, за разлика от синтетичните нотки, арабските парфюмни композиции са сложни и често преминават през много етапи, преди да достигнат пълния си потенциал. Това качество придава на парфюма усещане за мистерия и загадъчност.

Някои от най-често срещаните съставки в парфюмите от региона са уд, кехлибар, сандалово дърво, кожа, мускус, тамян, роза и подправки.

Тъй като Западът се отваря към богатите, луксозни аромати на Арабия, сме подготвили списък с популярни парфюми, вдъхновени от Близкия изток. Въпреки че много от избраните от нас аромати са местни марки, използващи класически съставки, сме включили и парфюмеристи от новото поколение, които не са непременно базирани в Близкия изток, но придават модерен привкус на традиционните практики на региона. Ще откриете страхотни опции както за мъже, така и за жени.

#1 Lattafa Yara Moi

Lattafa Yara Moi

Безспорно един от най-обичаните арабски парфюми е Lattafa Yara Moi. Неговият аромат е като пленително пътуване в изтока, където сладкият аромат на бадеми се слива с топлата обвивка на подправки и екзотични нюанси. Той привлича с лекотата си, като в същото време оставя дълбоко впечатление със своята интензивност и оригиналност. Идеален за жените, които ценят уникалните и атрактивни аромати, Yara Moi е парфюм, който неизменно привлича вниманието.

#2 Rasasi Rumz Al Rasasi Zebra Pour Elle

Rasasi Rumz Al Rasasi Zebra Pour Elle

Друг изключителен парфюм, който заслужава да бъде споменат, е Rasasi Rumz Al Rasasi Zebra Pour Elle. Този парфюм е невероятна симфония от свежест и елегантност. Смесицата от цветни нотки и пикантни подправки прави Rumz Al Rasasi Zebra Pour Elle истинско изкушение за сетивата. С неговия нежен, но дълбок аромат, той олицетворява женственост и стил. Подходящ за всяка дама, която търси изключително качество и неповторимо преживяване.

#3 Swiss Arabian Shaghaf Oud

Swiss Arabian Shaghaf Oud

Shaghaf Oud е като вълшебна излъчина от изтока, която окутава сетивата с топлина и загадъчност. Смесицата от топли дървесни нотки и сладки цветя прави този парфюм незабравимо изживяване. Той е символ на изтънченост и роскош, като едновременно привлича и завладява със своята интензивност и загадъчност.

#4 Lattafa Confidential Platinum

Lattafa Confidential Platinum

Не можем да пропуснем и Lattafa Confidential Platinum – парфюмът, който е въплъщение на роскошта и стил. Confidential Platinum представлява перфектната хармония между богатство и стил. Неговият интензивен аромат съчетава пикантни подправки с изящни дървесни нюанси, правейки го идеален за специални събития и незабравими вечери. Той е показател за роскош и елегантност, който внушава увереност и стил.

#5 Armaf Club de Nuit Man Intense

Armaf Club de Nuit Man Intense

Сред най-популярните мъжки парфюми е Armaf Club de Nuit Man Intense. Този аромат е символ на мъжествеността и силата. Неговият свеж цитрусов аромат, комбиниран с пикантните подправки, го прави идеален за активните и стилни мъже. Той е симбол на енергия и стил, който прави впечатление във всяка ситуация.

Най-новите ни предложения

Pour Homme
Versace

Pour Homme

Тоалетна вода за мъже

Good Girl Blush
Carolina Herrera

Good Girl Blush

Парфюмна вода за мъже

Khamrah
Lattafa

Khamrah

Унисекс парфюмна вода

Noir Extreme Parfum
Tom Ford

Noir Extreme Parfum

Парфюм за мъже

Прочетете повече

Каква е разликата между тестер и парфюм?
Parfumo 23 апр. 2024