Най-добрите арабски парфюми

nai-dobrite-arabski-parfiumi

Oud, мускус, смирна, тамян. Ако сте посещавали Близкия изток, тези аромати вероятно са ви познати. Векове наред те са били ключови съставки в развитието на арабските парфюми. А сега целият свят копнее за техния дъх.

Арабските парфюми са изградени върху богато наследство от парфюмерийно изкуство, съхранено в най-добрите традиции на парфюмната алхимия. Изкуството на парфюмите е дълбоко вплетено в регионалната култура и датира от хиляди години, дотолкова, че се е превърнало в собствен език. Един парфюм може да говори за вашата социална класа и положение в обществото.

Милиони хора по света вече се обръщат към Близкия изток за парфюмни вдъхновения. Колкото и парадоксално да звучи, именно там е започнало всичко. Макар че Франция често е сочена за световната столица на парфюмите, родината на парфюмите е всъщност Близкия изток. По-конкретно – Месопотамия, или днешен Ирак. Според доверени източници, първият записан парфюмерист в историята, жена на име Таптути, е дестилирала първата формула за аромат. Тя е включвала съставки като кипарис, смирна и балсам, които се срещат и до днес в съвременните арабски парфюми.

С какво арабските аромати се различават от западните?

Арабските парфюми често се създават от чисти масла и други скъпоценни съставки. Това ги прави по-богати, по-опияняващи и екзотични, с по-голяма трайност, разпръскване и силаж (дълготрайната следа, която оставя ароматът). Тъй като основата обикновено е натурално парфюмерийно масло, за разлика от синтетичните нотки, арабските парфюмни композиции са сложни и често преминават през много етапи, преди да достигнат пълния си потенциал. Това качество придава на парфюма усещане за мистерия и загадъчност.

Някои от най-често срещаните съставки в парфюмите от региона са уд, кехлибар, сандалово дърво, кожа, мускус, тамян, роза и подправки.

Тъй като Западът се отваря към богатите, луксозни аромати на Арабия, сме подготвили списък с популярни парфюми, вдъхновени от Близкия изток. Въпреки че много от избраните от нас аромати са местни марки, използващи класически съставки, сме включили и парфюмеристи от новото поколение, които не са непременно базирани в Близкия изток, но придават модерен привкус на традиционните практики на региона. Ще откриете страхотни опции както за мъже, така и за жени.

#1 Lattafa Yara Moi

Lattafa Yara Moi

Безспорно един от най-обичаните арабски парфюми е Lattafa Yara Moi. Неговият аромат е като пленително пътуване в изтока, където сладкият аромат на бадеми се слива с топлата обвивка на подправки и екзотични нюанси. Той привлича с лекотата си, като в същото време оставя дълбоко впечатление със своята интензивност и оригиналност. Идеален за жените, които ценят уникалните и атрактивни аромати, Yara Moi е парфюм, който неизменно привлича вниманието.

#2 Rasasi Rumz Al Rasasi Zebra Pour Elle

Rasasi Rumz Al Rasasi Zebra Pour Elle

Друг изключителен парфюм, който заслужава да бъде споменат, е Rasasi Rumz Al Rasasi Zebra Pour Elle. Този парфюм е невероятна симфония от свежест и елегантност. Смесицата от цветни нотки и пикантни подправки прави Rumz Al Rasasi Zebra Pour Elle истинско изкушение за сетивата. С неговия нежен, но дълбок аромат, той олицетворява женственост и стил. Подходящ за всяка дама, която търси изключително качество и неповторимо преживяване.

#3 Swiss Arabian Shaghaf Oud

Swiss Arabian Shaghaf Oud

Shaghaf Oud е като вълшебна излъчина от изтока, която окутава сетивата с топлина и загадъчност. Смесицата от топли дървесни нотки и сладки цветя прави този парфюм незабравимо изживяване. Той е символ на изтънченост и роскош, като едновременно привлича и завладява със своята интензивност и загадъчност.

#4 Lattafa Confidential Platinum

Lattafa Confidential Platinum

Не можем да пропуснем и Lattafa Confidential Platinum – парфюмът, който е въплъщение на роскошта и стил. Confidential Platinum представлява перфектната хармония между богатство и стил. Неговият интензивен аромат съчетава пикантни подправки с изящни дървесни нюанси, правейки го идеален за специални събития и незабравими вечери. Той е показател за роскош и елегантност, който внушава увереност и стил.

#5 Armaf Club de Nuit Man Intense

Armaf Club de Nuit Man Intense

Сред най-популярните мъжки парфюми е Armaf Club de Nuit Man Intense. Този аромат е символ на мъжествеността и силата. Неговият свеж цитрусов аромат, комбиниран с пикантните подправки, го прави идеален за активните и стилни мъже. Той е симбол на енергия и стил, който прави впечатление във всяка ситуация.

Най-новите ни предложения

La Belle
Jean Paul Gaultier

La Belle

Парфюмна вода за жени

1 Million Elixir
Rabanne

1 Million Elixir

Парфюм за мъже

BOSS In Motion
Hugo Boss

BOSS In Motion

Тоалетна вода за мъже

Café Rose
Tom Ford

Café Rose

Парфюмна вода за жени

Прочетете повече

Каква е разликата между тестер и парфюм?

Когато става въпрос за покупка на парфюм, понякога може да се объркаме с различните варианти, ...

Топ 10 на най-дълготрайните дамски парфюми

Изборът на дълготраен парфюм е важен за всяка жена, която иска да остави незабравимо впечатление ...