Kакво означава нишови парфюми

kakvo-oznachava-nishovi-parfyumi

Кой може да устои на красив аромат? Инвестирането в прекрасна бутилка от луксозен парфюм е перфектната наслада за повечето от нас. Въпреки това, когато се изправите пред избора между дизайнерски парфюм и нишков аромат, кой трябва да изберете?

Това е добър въпрос и докато наблюдаваме нарастващото желание за нишкови парфюми сред съвременните потребители от всяка възраст, струва си да проучим разликата между двете.

Дизайнерски срещу нишков парфюм – кой е по-добър?

1. Какво е нишков аромат?

Ако сте нови в термина, нишков аромат е уникален парфюм, произведен на малко производствено равнище и продаван най-често в магазина на самата компания. Понякога нишков аромат се продава и в няколко луксозни местни магазина.

Тези ограничено достъпни нишкови парфюми понякога се наричат ръчно изработени аромати.

Защо да купите нишков аромат?

Нишковите парфюми могат да бъдат произведени само от ръчно изработени парфюмери. Всяко ухание се съставя в съответствие със стриктните принципи на индустрията и използват се само най-висококачествените съставки. Парфюмът, който се произвежда, е уникален, богат и изключително качествен.

Тези парфюми се смесват ръчно с естествени съставки. Стандартите за качество са изключително високи, така че няма да получите продукт, който ще дразни кожата ви или да съдържа некачествени съставки.

Купуването на нишков парфюм е възможност да притежавате аромат, който други хора нямат. Това е ръчно изработен продукт, създаден със страст, така че получавате по-богато олфакторно изживяване, което ще продължи по-дълго и ще привлече достатъчно внимание с всички правилни причини.

Това става за притежаване на нещо различно, което не може да се намери на всеки ъгъл. Нишковите аромати се изработват ръчно, така че обхващат по-голямо разнообразие от нюанси и произвеждат по-широка гама от по-разнообразни, интересни аромати.

Всеки изключително обучен ръчно изработен парфюмер има свой стил, така че в случай на масово произведените дизайнерски парфюми получавате уникален, индивидуален аромат, който няма да намерите никъде другаде.

Нишковите парфюми са вълнуващи, иновативни аромати, създадени с любов и експертиза, за да осигурят дълбоко, приятно сетивно изживяване.

Експертните ръчно изработени парфюмери създават парфюми, защото имат страст към аромата, така че винаги има нещо прекрасно и ново, което да откриете от нишков парфюмер, който си отделя времето да измисли и изработи всяко ухание ръчно.

Това са изкушаващи аромати, които привличат с клиенти не чрез маркетинг, а чрез качество – принцип, на който се гордее нишковата индустрия на парфюмите.

В резултат, когато разглеждате колекция от нишкови парфюми, имате по-голям шанс да намерите такъв, който наистина ви харесва. Тези парфюми се произвеждат само в малки количества, така че закупувате аромат, който е ексклузивен и труден за намиране с ограничена наличност.

В крайна сметка, всеки се стреми да притежава специален характерен аромат, който оставя впечатление, докато преминавате – с нишков аромат можете да постигнете това. И най-доброто от всичко е, че никой друг няма да знае откъде да го получи или да го носи.

Това казано, дизайнерските парфюми са популярни и има достатъчно причини да се закупят.

2. Какво е дизайнерски парфюм?

Дизайнерският парфюм е марков аромат, който ще намерите на главната улица в големите магазини като House of Fraser, Boots и John Lewis. Най-известните дизайнерски аромати произхождат от глобални модни къщи като Dior, Guerlain и Chanel.

Защо да купите дизайнерски парфюм?

Дизайнерските аромати са лесно разпознаваеми и широко носени от населението. Лесно ги откривате на всяка главна улица и може да ги закупите на достъпна цена. В резултат много хора имат няколко дизайнерски аромата, които носят редовно.

Тези парфюми често служат като входна точка преди клиентите да преминат към луксозни нишкови аромати.

Все пак, дизайнерските парфюми се произвеждат масово, в големи обеми за големи глобални компании. Те трябва да отговарят на изискванията на акционерите на компанията и на печалбата. В резултат ще откриете предсказуеми, банални аромати, които много се приличат.

Тези дизайнерски аромати често се създават от синтетични продукти, чрез производство, ориентирано към печалбата, където малко внимание се обръща на самия продукт или на стандартите за производство.

Дизайнерските парфюми се произвеждат от машини и липсва дълбочина на аромата, сложност на нюансите или съпътстващата история, която ще откриете с нишков аромат.

Освен това, сивият пазар означава, че дизайнерските парфюми могат да бъдат подделени и качеството им да бъде компрометирано.

3. Коя е по-добра опция за вас?

Изборът между дизайнерски и нишков парфюм зависи от вашия персонален вкус, бюджет и изисквания. Ето няколко фактора, които може да вземете предвид:

– Уникалност: Ако търсите нещо ексклузивно и неподражаемо, нишковият парфюм е по-вероятно да ви предложи това изживяване. Нишковите аромати са често създадени от талантливи парфюмери и предлагат разнообразие от нюанси и уникални комбинации на аромати.

– Качество: Нишковите парфюми се отличават с високото си качество и използването на натурални съставки. Те се произвеждат на по-малко производствено равнище и обикновено се отличават с дълбочина и интригуващи нюанси. Въпреки това, има и дизайнерски парфюми, които също могат да предложат високо качество и приятни ароматни профили.

– Достъпност: Дизайнерските парфюми са по-лесно достъпни в големите магазини и онлайн. Те са широко разпространени и може да бъдат закупени на по-достъпни цени в сравнение с нишковите парфюми, които често се продават само в специализирани магазини или през официалния сайт на марката.

– Бюджет: Цената е важен фактор при избора на парфюм. Дизайнерските парфюми обикновено са по-достъпни в ценово отношение, особено в сравнение със специални и редки нишкови аромати, които могат да бъдат много по-скъпи. Това обаче не означава, че няма добри нишкови парфюми на достъпни цени.

В крайна сметка, изборът е на вас и зависи от вашите предпочитания и възможности. Можете да изпробвате и двете категории и да откриете коя ви харесва повече или да съчетаете двата типа парфюми в своята колекция.

Най-новите ни предложения

L’Eau d’Issey Pour Homme
Issey Miyake

L’Eau d’Issey Pour Homme

Тоалетна вода за мъже

Good Girl Blush Elixir
Carolina Herrera

Good Girl Blush Elixir

Парфюмна вода за жени

Luna Rossa Ocean
Prada

Luna Rossa Ocean

Парфюмна вода за мъже

Asad
Lattafa

Asad

Парфюмна вода за мъже

Топ 10 дамски парфюма, които трябва да опитате!
Parfumo 24 юли 2023