Филтър
Loading...
Pour Homme
Versace

Pour Homme

Тоалетна вода за мъже

от 74.00 лв.

Good Girl Blush
Carolina Herrera

Good Girl Blush

Парфюмна вода за мъже

от 109.99 лв.

Khamrah
Lattafa

Khamrah

Унисекс парфюмна вода

от 79.99 лв.

Noir Extreme Parfum
Tom Ford

Noir Extreme Parfum

Парфюм за мъже

от 224.99 лв.

Ombre Leather Parfum
Tom Ford

Ombre Leather Parfum

Унисекс парфюм

от 235.00 лв.

Orchid Parfum
Tom Ford

Orchid Parfum

Унисекс парфюм

от 229.99 лв.

Black Orchid Eau de Toilette
Tom Ford

Black Orchid Eau de Toilette

Тоалетна вода за жени

от 114.98 лв.

Invictus Victory Elixir
Paco Rabanne

Invictus Victory Elixir

Парфюм за мъже

от 130.00 лв.

Zino
Davidoff

Zino

Тоалетна вода за мъже

от 38.40 лв.

NARCISO POUDRÉE
Narciso Rodriguez

NARCISO POUDRÉE

Парфюмна вода за жени

от 116.45 лв.

Yara
Lattafa

Yara

Парфюмна вода за жени

от 34.20 лв.

Miss Dior Blooming Bouquet
Dior

Miss Dior Blooming Bouquet

Тоалетна вода за жени

от 125.99 лв.

Legend Spirit
Montblanc

Legend Spirit

Тоалетна вода за мъже

от 40.00 лв.

Acqua di Giò Profondo Parfum
Giorgio Armani

Acqua di Giò Profondo Parfum

Парфюм за мъже

от 174.00 лв.

The One
Dolce&Gabbana

The One

Парфюмна вода за жени

от 88.99 лв.

First Instinct
Abercrombie & Fitch

First Instinct

Тоалетна вода за мъже

от 53.00 лв.

Confidential Platinum
Lattafa

Confidential Platinum

Парфюмна вода за мъже

от 31.20 лв.

Girl of Now Forever
Elie Saab

Girl of Now Forever

Парфюмна вода за жени

от 46.48 лв.

Odyssey Homme White Edition
Armaf

Odyssey Homme White Edition

Парфюмна вода за мъже

от 39.10 лв.

Light Blue Pour Homme Eau Intense
Dolce&Gabbana

Light Blue Pour Homme Eau Intense

Парфюмна вода за мъже

от 85.99 лв.

Light Blue Eau Intense
Dolce&Gabbana

Light Blue Eau Intense

Парфюмна вода за жени

от 64.99 лв.

L`Aventure
Al Haramain

L`Aventure

Парфюмна вода за мъже

от 43.86 лв.

London for Women
Burberry

London for Women

Парфюмна вода за жени

от 33.68 лв.

Invictus Parfum
Paco Rabanne

Invictus Parfum

Парфюм за мъже

от 187.00 лв.

Парфюмът - това е магията, която ни обгръща, придавайки на нашата личност уникален и запомнящ се отпечатък. Той е не само аромат, а истинско изкуство, което създава връзка между нашите сетива и емоциите ни.

Когато нанесем върху себе си нов парфюм, се потапяме в свят на вълшебство, където ароматите разказват истории за нашите настроения и желания. Те са като невидими ключове, отключващи врати към спомени и емоции.

Разликата между различните видове парфюми

 • Еликсир - Еликсирът е по-концентриран от парфюма, с по-висока концентрация на ароматни масла, често над 30%.
 • Парфюм (Le Parfum) - Парфюмът е най-концентрираният тип аромат, с висока концентрация на парфюмни масла, които могат да варират между 15% и 30%. Това прави парфюмите най-трайните и с най-силен аромат, който може да се усети до 6 часа или повече след нанасяне.
 • Еаu De Parfum (EDP) - Еаu De Parfum е по-лек вариант от чистия парфюм, с концентрация на ароматни масла между 10% и 20%. Те са траен избор с аромат, който може да се усети от 4 до 6 часа след нанасяне.
 • Еаu De Toilette (EDT) - Еаu De Toilette е още по-лек вариант, с концентрация на ароматни масла между 5% и 15%. Това ги прави по-подходящи за ежедневна употреба и ароматът им може да се усети от 2 до 4 часа.
 • Еаu De Cologne (EDC) - Еаu De Cologne има най-ниска концентрация на ароматни масла, обикновено между 2% и 4%. Те са освежаващи и леки аромати, предназначени за краткотрайна употреба.
 • Eau Fraiche: Eau Fraiche е по-лек вариант на парфюма, подобно на Eau De Cologne, но с по-висока концентрация на ароматни масла, обикновено между 1% и 3%. Това прави Eau Fraiche освежаващи и леки аромати, които обикновено се използват за краткотрайна употреба, особено по време на горещи летни дни. Ароматът им може да се усети за кратко време, обикновено до 1-2 часа след нанасяне.

Парфюми в зависимост от предназначението

 • Мъжки парфюми - Мъжките парфюми често се характеризират със смели, дървесни и пикантни нотки, които придават мъжественост и сила. Те обикновено са интензивни и дълготрайни, подчертавайки стилът и индивидуалността на съвременния мъж.
 • Дамски парфюми - Дамските парфюми често са нежни, цветни и сладки, с плодови или цветни нотки, които придават женственост и елегантност. Те могат да бъдат свежи и леки за ежедневна употреба или по-наситени и сексапилни за специални поводи.
 • Унисекс парфюми - Унисекс парфюмите се отличават с балансирано съчетание от аромати, които са подходящи както за мъже, така и за жени. Те често имат нейтрални и нюансирани аромати, които привличат всички полове и се превръщат във вълнуващо изживяване за всеки, който ги носи.

Парфюми в зависимост от повода и сезона

Парфюмите могат да бъдат подбирани в зависимост от повода и сезона, за да подчертаят настроението и обстановката:

 • За специални поводи - За специални събития като сватби, романтични вечери или официални срещи изберете по-наситени и изискани аромати като ориенталски или цветни парфюми. Те ще добавят усещане за лукс и елегантност към вашия облик.
 • За ежедневието - За ежедневна употреба препоръчваме по-свежи и леки аромати като цитрусови или зелени парфюми. Те са подходящи за деня и създават чувство на свежест и енергия.
 • Според сезона - В летните месеци предпочитайте леки и свежи аромати, като цитрусови или морски парфюми, които ще ви освежат и охладят в горещите дни. През зимата се насладете на по-топли и уютни аромати с дървесни или подправъчни нотки, които ще ви обгърнат с топлина и уют.
 • За спорт и фитнес - За активни дейности и спорт изберете леки и освежаващи парфюми, които не са прекалено наситени и нещо, което не би дразнило другите. Опитайте се да избегнете парфюми с тежки и сладки нотки.

Характеристика на парфюмите

Парфюмите се състоят от няколко слоя, които образуват тяхната комплексна ароматна структура.

 • Глава (Връхни нотки) - Тези нотки обикновено са свежи и леки, като цитрусови аромати или билки, и представляват първото впечатление от парфюма, издържайки около 15-30 минути
 • Сърце (Сърцевинни нотки) - Сърцето или сърцевинни нотки, се разкрива след известно време и обикновено съдържа цветя, плодове, подправки и зелени нотки, които придават характер и дълбочина на аромата. Те могат да ухаят между 2 и 5 часа след нанасянето, в зависимост от концентрацията на ароматните масла
 • База (Базови нотки) - Базата или базовите нотки представляват финалния слой на парфюма и се усещат след около половин час след нанасянето. В тази част на аромата се срещат дървесни съставки, мускус, амбра, ванилия и други топли и съблазнителни нотки, които придават стабилност и траен завършек на парфюма, удължавайки времето на ухание и придавайки му характерна нотка.

Как да съхраняваме правилно парфюм?

За да запазите парфюма си свеж и непроменен за по-дълго време, е важно да го съхранявате правилно:

 • Далеч от светлина - Избягвайте директната слънчева светлина, която може да разруши ароматните молекули и да промени характеристиките на парфюма.
 • На хладно място - Парфюмите трябва да бъдат съхранявани на хладно и сухо място, като например шкаф или чекмедже. Високите температури могат да повлияят на химическите съставки на парфюма и да го направят по-бързо разрушим.
 • В оригиналната опаковка - Парфюмите трябва да бъдат съхранявани в оригиналната си опаковка или в плътно затворен контейнер, за да се предотврати излагането им на въздух и влага.
 • Избягвайте влага - Влагата може да разруши аромата на парфюма, затова го съхранявайте далеч от влажни места като банята или мивката.
 • Не променяйте температурата - Избягвайте промените в температурата на съхранение на парфюма. Парфюмите трябва да бъдат съхранявани при стайна температура, за да се запазят техните качества и аромати.

Как да изпробваме парфюм правилно?

За да изпробвате парфюм по правилния начин и да се уверите, че откривате най-подходящия аромат за вас, е важно да следвате няколко стъпки. Най-добрият начин е да напръскате парфюма върху кожата си, предпочитано на място като вътрешната страна на китката или зад ухото. Важно е да не нанасяте много - една или две пръскания са достатъчни.

След нанасяне, оставете парфюма да се развие върху кожата си и да излъчва различните си нотки - главата, сърцето и базата му. Преценете уханието му в течение на деня, като наблюдавате как се променя и дали ви допада. Така ще бъдете по-успешни в откриването на парфюм, който отразява вашата индивидуалност и стил.