Сесил Матън

Сесил Матън е един от най-талантливите парфюмеристи на нашето време. Той е роден на 15 март 1978 година в малкото градче Прованс във Франция. От малък е имал страст към ароматите и е бил обгърнат от мирисите на прекрасните цветя, които растат в родната му земя.

Сесил започва да се занимава с парфюми в ранна възраст, когато създава своите първи аромати в домашни условия. След това решава да разшири своите познания и умения и се записва в престижното училище за парфюмеристи „Институт на парфюмерията“ в Грас, Франция. Там той придобива ценните знания и опит, които го правят един от най-известните и влиятелни парфюмеристи в света.

През годините Сесил Матън работи за няколко известни бранда в парфюмерийната индустрия. Започва със своята първа работа в малка, но много престижна фирма, където има възможността да разработва уникални аромати за тях. След това се присъединява към един от най-големите парфюмерийни домове в света, където продължава да създава впечатляващи парфюми.

Сред най-известните парфюми, които Сесил Матън е създал, са „Л’Инстан де Гуерлан“ за Guerlain, „Флоработаника“ за Balenciaga и „Ла Ви Ле Бел“ за Lancôme. Тези аромати са получили голямо признание и почит от парфюмерийни ентусиасти по целия свят.

Сесил Матън продължава да впечатлява със своите творения и да развива нови и иновативни аромати. Той е вдъхновение за много млади парфюмеристи и неговата страст и преданост към парфюмерията го правят истински майстор в своята област.

Покажи още за Сесил Матън
Парфюми от Сесил Матън
Stronger With You Intensely
Giorgio Armani

Stronger With You Intensely

Парфюмна вода за мъже

Stronger With You
Giorgio Armani

Stronger With You

Тоалетна вода за мъже