Жан-Клод Елена

Жан-Клод Елена е известен парфюмерист, роден на 7 юни 1948 година в град Грас, Франция – родното място на парфюмите. От ранна възраст Жан-Клод има фасцинация към ароматите и тя расте с него. Той започва да се занимава с парфюми през 1973 година, когато се присъединява към компанията L’Oreal. След това, през 1976 година, той се премества в Grasse Fragrances, където развива своите умения и творческия си потенциал.

През 1983 година Жан-Клод Елена става част от престижната парфюмерийна къща Chanel, където създава някои от най-известните им аромати. След това той продължава своята кариера в Dior, където работи в продължение на няколко години. След успешните си работи с тези две големи марки, Елена решава да се освободи от корпоративните ограничения и през 2004 година основава своя собствена марка – The Different Company.

Сред известните парфюми, създадени от Жан-Клод Елена, са „Chanel Cristalle“, „Chanel No. 19“, „Dior Eau Sauvage“, „Dior Fahrenheit“ и „The Different Company Sel de Vetiver“. Той е известен със своята уникална и иновативна работа, която винаги привлича вниманието на ценителите на парфюмерията.

Жан-Клод Елена е истински майстор в своята област, създавайки аромати, които остават в паметта и сърцата на хората. Той продължава да развива своите умения и да твори нови аромати, които ни пренасят в свят на съблазнителни миризми и емоции. Всеки негов парфюм е като уникално произведение на изкуството, което ни позволява да изразим своята индивидуалност и да се чувстваме специални.

Покажи още за Жан-Клод Елена
Парфюми от Жан-Клод Елена
Elixir Des Merveilles
Hermès

Elixir Des Merveilles

Парфюмна вода за жени

Terre d’Hermès
Hermès

Terre d’Hermès

Тоалетна вода за мъже