Мари Саламан

Мари Саламан е изключително талантлив парфюмерист, роден във Франция през 1975 година. От малък е проявявал голяма страст към ароматите и емоциите, които те предизвикват. Той започва да се занимава с парфюми още в ранна възраст, когато му бива предоставена възможността да работи в една от най-прочутите парфюмерии в Париж.

През годините Мари Саламан успява да се утвърди като един от най-известните парфюмеристи в света. Той е работил за много престижни брандове и неговите творения са били възхвалявани от милиони фенове на парфюмерията по целия свят. Неговата кариера започва със сътрудничество с марката Guerlain, където той е създал няколко невероятни парфюма, включително класическият Shalimar.

След това Мари Саламан преминава към работа със знаменитата парфюмерийна къща Dior, където той продължава да впечатлява света със своите уникални композиции. По-късно, той се присъединява към екипа на Yves Saint Laurent, където създава няколко незабравими парфюма, включително Opium и Paris.

В момента, Мари Саламан продължава да развива своята кариера и сътрудничи с някои от най-големите имена в индустрията на парфюмерията. Неговите творения са винаги изискани и елегантни, като всяка капка аромат пренася уникалното му виждане за красотата и стилa. Сред най-известните му парфюми са L’Air du Temps, La Petite Robe Noire и Le Male. Мари Саламан е истински магьосник на ароматите и продължава да впечатлява света със своите невероятни творения.

Покажи още за Мари Саламан
Парфюми от Мари Саламан
Dolce Shine
Dolce&Gabbana

Dolce Shine

Парфюмна вода за жени

REPLICA By the Fireplace
Maison Margiela

REPLICA By the Fireplace

Унисекс тоалетна вода

Black Opium
Yves Saint Laurent

Black Opium

Парфюмна вода за жени