Франсис Куркджиян

Франсис Куркджиян е роден на 20 март 1969 година в град Грас, Франция – световната столица на парфюмерията. От малък той се влюбва в ароматите и започва да създава собствени парфюми в домашни условия.

През 1990 година, Франсис се присъединява към парфюмерна къща в Париж и започва да работи професионално в индустрията на парфюмерията. След това, талантът му бързо бива открит и той става един от най-влиятелните парфюмеристи в света.

Франсис Куркджиян има уникален стил и неговите парфюми са известни със своята изтънченост и иновативност. Той е работил за множество престижни брандове, като Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, Dior, и Hermes.

Някои от най-известните парфюми, създадени от Франсис Куркджиян, включват „Le Male“ за Jean Paul Gaultier, „Angel“ за Thierry Mugler, „Le Baiser du Dragon“ за Cartier, „Aqua Universalis“ за Maison Francis Kurkdjian и „Baccarat Rouge 540“ за Maison Francis Kurkdjian.

Франсис Куркджиян е известен също така със своята страст към ръчната изработка на парфюми и използването на най-качествените съставки. Той съчетава традиционни и модерни елементи в своите аромати, създавайки уникални и запомнящи се парфюми.

Със своята креативност и талант, Франсис Куркджиян продължава да вдъхновява света на парфюмерията и да създава изключителни аромати, които ни носят в свят на удоволствие и емоции.

Покажи още за Франсис Куркджиян
Парфюми от Франсис Куркджиян
Ultra Male
Jean Paul Gaultier

Ultra Male

Тоалетна вода за мъже

For Her
Narciso Rodriguez

For Her

Парфюмна вода за жени

Le Male
Jean Paul Gaultier

Le Male

Тоалетна вода за мъже