Франсис Куркджиян

Франсис Куркджиян е роден на 20 март 1969 година в град Грас, Франция – световната столица на парфюмерията. От малък той се влюбва в ароматите и започва да създава собствени парфюми в домашни условия.

През 1990 година, Франсис се присъединява към парфюмерна къща в Париж и започва да работи професионално в индустрията на парфюмерията. След това, талантът му бързо бива открит и той става един от най-влиятелните парфюмеристи в света.

Франсис Куркджиян има уникален стил и неговите парфюми са известни със своята изтънченост и иновативност. Той е работил за множество престижни брандове, като Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, Dior, и Hermes.

Някои от най-известните парфюми, създадени от Франсис Куркджиян, включват „Le Male“ за Jean Paul Gaultier, „Angel“ за Thierry Mugler, „Le Baiser du Dragon“ за Cartier, „Aqua Universalis“ за Maison Francis Kurkdjian и „Baccarat Rouge 540“ за Maison Francis Kurkdjian.

Франсис Куркджиян е известен също така със своята страст към ръчната изработка на парфюми и използването на най-качествените съставки. Той съчетава традиционни и модерни елементи в своите аромати, създавайки уникални и запомнящи се парфюми.

Със своята креативност и талант, Франсис Куркджиян продължава да вдъхновява света на парфюмерията и да създава изключителни аромати, които ни носят в свят на удоволствие и емоции.

Покажи още за Франсис Куркджиян
Парфюми от Франсис Куркджиян
For Her
Narciso Rodriguez

For Her

Парфюмна вода за жени

Le Male
Jean Paul Gaultier

Le Male

Тоалетна вода за мъже