Жерар Гупи

Жерар Гупи е един от най-известните парфюмеристи в света. Той е роден на 3-ти юли 1953 година във Франция. От малък е имал страст към ароматите и е мечтал да създава уникални парфюми.

През 1978 година, след като завършва парфюмеристката школа „Изток“, започва своята професионална кариера. Първият бранд, за който работи, е „Robertet“. След това той преминава към „Creations Aromatiques“ и „Chanel“.

През 1988 година, Жерар Гупи основава собствената си компания „Parfums Gres“. Тук той създава няколко изключителни парфюма, като „Cabotine“, „Cabaret“ и „Folie Douce“.

През 1992 година, той се присъединява към „Hermes“ и създава парфюмите „24 Faubourg“ и „Eau des Merveilles“.

През 2008 година, Жерар Гупи започва сътрудничество с „L’Artisan Parfumeur“, където създава „L’Eau de Jatamansi“ и „Calle Verde“.

През годините, той продължава да работи с различни марки и да създава невероятни парфюми. Той е известен със своята визия и творчески подход, като винаги успява да изненада света на парфюмерията със своите уникални комбинации и аромати.

Жерар Гупи е истински майстор в своята професия и неговите парфюми са вдъхновение за много хора по света. Той продължава да създава и иновира в парфюмерията, оставяйки своя след в индустрията.

Покажи още за Жерар Гупи