Жан Керлео

Жан Керлео е един от най-известните парфюмеристи в света. Той е роден през 1938 година във Франция, и може да се каже, че парфюмите са били съдбата му още от ранна възраст. От малък Жан е показвал любов и талант към ароматите, и никой не е бил изненадан, когато той решава да се занимава професионално с тях.

Кариерата на Жан Керлео започва в края на 1960-те години, когато той се присъединява към престижната парфюмерийна компания „Карон“. Там той разработва някои от най-иконичните парфюми на марката, включително „Diorissimo“ и „Eau Sauvage“. След това, Жан продължава да работи за други големи брандове като „Lancôme“ и „Guerlain“, създавайки парфюми като „Samsara“ и „Vétiver“.

През 1980-те години, Жан Керлео се превръща в главен парфюмер на „Jean Patou“, където създава някои от най-любимите парфюми на дамите, включително „Joy“ и „Sublime“. Неговата кариера продължава със сътрудничество с други марки като „Yves Saint Laurent“ и „Lalique“, като резултатът са парфюми като „Opium“ и „Encre Noire“.

Независимо от марката, Жан Керлео винаги е успявал да създава уникални и незабравими аромати, които остават в сърцата на милиони хора по целия свят. Той е истински майстор в своята професия и продължава да вдъхновява ново поколение парфюмеристи със своята творческа визия и страст към ароматите. Всички негови парфюми са уникални и носещи неговията прецизност и високо качество.

Покажи още за Жан Керлео