София Гройсман

София Гройсман е една от най-талантливите и влиятелни парфюмеристи на нашето време. Тя е родена през 1949 година в Москва, Русия. От малка проявява страст към ароматите и експериментира с различни ароматни съставки.

След завършването на университета, Гройсман започва да работи като парфюмерист в Москва. През 1980 година тя премества в Ню Йорк и там продължава да се развива в света на парфюмите.

София Гройсман е работила за много престижни брандове в индустрията на парфюмерията. Нейната кариера започва със сътрудничество със знаменитата марка Lancôme, където създава някои от най-иконичните им аромати. След това тя работи за Yves Saint Laurent, Calvin Klein, Estée Lauder и много други.

Сред най-известните парфюми, създадени от София Гройсман, са „Trésor“ за Lancôme, „Eternity“ за Calvin Klein, „Beautiful“ за Estée Lauder и „Yvresse“ за Yves Saint Laurent. Нейните аромати са известни със своята изящност и сложна композиция, която винаги оставя следа.

София Гройсман е изключително талантлива и вдъхновяваща парфюмеристка. Тя успява да съчетае изкуството на ароматите с иновативни техники, за да създаде уникални парфюми, които остават в паметта ни. Нейната страст и преданост към парфюмерията продължават да вдъхновяват и възхищават хората по целия свят.

Покажи още за София Гройсман
Парфюми от София Гройсман
Trésor
Lancôme

Trésor

Парфюмна вода за жени