Маурицио Черица

Маурицио Черица е италиански парфюмерист, роден във Венеция през 1955 година. От малък е имал страст към ароматите и красотата, което го вдъхновява да се насочи към света на парфюмите.

През 1987 година, Маурицио започва да работи в една от най-прочутите парфюмерийни къщи в Милано. Там той се сблъсква с магията на създаването на уникални аромати и разбира, че именно това е неговото призвание.

След успешния си старт, Маурицио Черица има възможността да работи за няколко големи парфюмерийни бранда. Първият му опит е с италианската марка „Acqua di Parma“, където той развива своята креативност и умения. След това, той преминава към „Guerlain“, френската легенда в света на парфюмите.

През последните години, Маурицио Черица е работил за „Dior“ и „Chanel“, две от най-иконичните и престижни марки в индустрията. Той е създал няколко незабравими аромата, като „J’adore“ и „Miss Dior“ за „Dior“, както и „Coco Mademoiselle“ за „Chanel“.

Маурицио Черица продължава да впечатлява света със своите уникални парфюми, които носят неговият подпис. Той е истински магьосник на ароматите, който създава вълшебство във всяка капка парфюм. Неговата страст и талант го правят един от най-уважаваните и влиятелни парфюмеристи в света.

Покажи още за Маурицио Черица