Марк Бъкстън

Марк Бъкстън е един от най-талантливите парфюмеристи на нашето време. Роден е на 22 юни 1970 година в Лондон, Великобритания. От малък е проявявал интерес към ароматите и експериментира с различни миризми.

Занимаването му с парфюми започва през 1990 година, когато се присъединява към екипа на култовия бранд Jo Malone. Там той развива своите умения и се превръща в изключително търсен парфюмерист. След това, през 2001 година, Марк се присъединява към ароматната къща Givenchy, където продължава да създава впечатляващи парфюми.

След успешното си пребиваване в Givenchy, Бъкстън се премества в Лондон и започва да работи за бранда Penhaligon’s. Там той създава няколко изключителни аромата, които бързо стават хитове.

През 2011 година Марк Бъкстън създава своя собствена марка парфюми, която носи неговото име. Парфюмите на Марк Бъкстън са известни със своята уникалност и изтънченост. Някои от най-известните му парфюми включват „Black Saffron“, „Gypsy Water“ и „Mojave Ghost“.

Марк Бъкстън е известен със своята креативност и визия, които го правят един от най-влиятелните парфюмеристи в индустрията. Той продължава да създава уникални и незабравими аромати, които привличат вниманието на милиони почитатели по света.

Покажи още за Марк Бъкстън