Мари-Пиер Протен

Мари-Пиер Протен е един от най-известните парфюмеристи в света. Той е роден през 1948 година във Франция, в градчето Грас, което се смята за родното място на парфюмерията. От малък Протен се интересува от ароматите и започва да експериментира с различни ароматни съставки.

През 1970 година, след завършването на специализиран курс по парфюмерия, Мари-Пиер Протен започва да работи за един от най-големите парфюмни домове – „Dior“. Там той създава някои от най-иконичните парфюми на марката, като „Dior Poison“ и „Dior Hypnotic Poison“. След това, Протен преминава към работа за „Givenchy“, където продължава да впечатлява със своите творения, включително „Givenchy Amarige“ и „Givenchy Organza“.

През 2001 година Мари-Пиер Протен създава собствената си марка за парфюми – „Editions de Parfums Frederic Malle“. Тук той има възможността да изрази своята креативност и да създаде парфюми, които отразяват неговата уникална визия. Сред най-известните парфюми на марката са „Carnal Flower“ и „Portrait of a Lady“.

Мари-Пиер Протен е изключително талантлив парфюмерист, който успява да създаде парфюми, които не само са приятни за носене, но и имат силен характер. Неговите аромати са известни със своята интензивност и дълготрайност. Той е вдъхновение за много други парфюмеристи и оставя неизгасим след в света на парфюмерията.

Покажи още за Мари-Пиер Протен