Франсис Бокрис

Франсис Бокрис е реномиран парфюмер, който е роден на 10-ти юли 1948 година. Той е роден в град Грас, Франция – известен като столицата на парфюмерията, което е малко странно, ама истинно. От малък Франсис е проявявал голяма страст към ароматите и експериментите с различни съставки, които го водят към света на парфюмерията.

През 1970 година, след завършването на училище, Франсис започва да работи в една от най-известните парфюмерийни къщи в света – Chanel. Тук той придобива ценен опит и знания от най-добрите в индустрията. След това, през 1973 година, той се присъединява към парфюмерийната къща Roure Bertrand Dupont, където продължава да развива своите умения и да създава невероятни аромати.

През годините Франсис Бокрис работи за няколко големи бранда, като създава неповторими парфюми за тях. Той работи за Lancôme, Christian Dior, Calvin Klein и Giorgio Armani. Той е известен също така и със сътрудничеството си с къщата на парфюми Bond No. 9, където създава някои от най-иконичните им аромати.

Някои от най-известните парфюми, създадени от Франсис Бокрис, включват „Portrait of a Lady“ за Frederic Malle, „Fuel for Life“ за Diesel, „Bvlgari Black“ за Bvlgari и „Armani Code“ за Giorgio Armani. Тези аромати са само малка част от неговото впечатляващо портфолио.

Франсис Бокрис е истински майстор в света на парфюмерията. Той притежава уникалната способност да създава аромати, които оставят трайни впечатления и са в състояние да превърнат моментите в незабравими спомени. Неговите парфюми са изпълнени със стил, елегантност и индивидуалност, което го прави един от най-влиятелните и търсени парфюмеристи в индустрията.

Покажи още за Франсис Бокрис