Как да нанасяме парфюм по най-правилния начин

Във време, когато първо впечатление е от значение, носенето на парфюм може да бъде ключът към оставане в паметта на хората, с които се срещате. Но много от нас често правим грешки в начина, по който нанасяме този ароматен продукт. Ето няколко съвета за това как да нанасяте парфюм по най-правилния начин и да максимизирате ефекта му.

Изберете правилния тип парфюм

Първата стъпка за правилно нанасяне на парфюм е да изберете правилния тип за вашия тип кожа и предпочитания аромат. Парфюмите се предлагат в различни форми, като парфюмна вода, тоалетна вода и парфюмни масла. Парфюмите с по-високо съдържание на масла обикновено се задържат по-дълго отколкото тоалетната вода или парфюмната вода. Изберете този, който отговаря на вашите нужди и стил.

Нанасяйте го върху хидратирана кожа

Парфюмът се задържа по-дълго време на хидратирана кожа. Затова най-добре е да нанасяте парфюма си веднага след душ или след нанасяне на лосион за тяло. Не забравяйте да подсушите кожата си леко преди да нанесете парфюма, за да се избегне разреждането на аромата.

Не го трийте след нанасяне

Много хора правят грешката да трият кожата си след нанасяне на парфюма. Това може да разруши молекулите на аромата и да намали ефекта му. Вместо това, нежно потупайте кожата си, за да разпределите парфюма по цялото си тяло.

Не преагитвайте с количеството

Малко количество парфюм е достатъчно, за да направите впечатление. Преагитирането може да доведе до това, че ароматът ви да бъде прекалено нахлузен и дори да отблъсне хората около вас. Обикновено два или три пулсиращи точки са достатъчни за създаване на приятен ароматен облак около вас.

Поиграйте със слоевете

Ако желаете да смесите аромати или да добавите измерение към своя аромат, един отличен начин е да играете със слоевете. Например, можете да нанесете лек ароматен лосион за тяло преди да нанесете парфюма си, за да удължите издържливостта на аромата.

Пробвайте нови места за нанасяне

Освен пулсиращите точки като зоните около ушите, вратът и китките, може да пробвате и други места за нанасяне на парфюма. Например, вътрешната страна на лакътя или зад коленете са добри места за нанасяне, тъй като те са по-топли и помагат на аромата да се разпространява по-бързо.

Следвайки тези съвети, вие ще можете да нанасяте парфюм по най-правилния начин и да създадете запомнящ се и приятен ароматен образ. Не забравяйте, че парфюмът е като невидимата корона – правилното му нанасяне може да ви направи да се чувствате по-уверени и привлекателни.

Най-новите ни предложения

Eros Eau de Parfum
Versace

Eros Eau de Parfum

Парфюмна вода за мъже

Eros Flame
Versace

Eros Flame

Парфюмна вода за мъже

Oud Noir
Versace

Oud Noir

Парфюмна вода за мъже

Dolce
Dolce&Gabbana

Dolce

Тоалетна вода за мъже

Прочетете повече

Най-подходящите парфюми за коледен подарък
Parfumo 10 дек. 2023
Как да изберем парфюм – съвети, които ще ви помогнат
Parfumo 11 фев. 2024